top of page
Barneyoga med Toril
  • Toril har jobbet i barnehage i over 20 år. 

  • Er sertifisert barneyogalærer (Oslo Yoga (2018)

  • Har gjennomført 10-timers kurset Eventyrreisen, Yoga for barn, v.Tove Kvanmo (2019)

  • 7 timer Mediyoga Kidz kurs (2020)

  • Har 120 t. terapeutisk Yogalærerutdannelse,

  • v. Stine Koppernæs (2022)

 

 

 

Jeg har jobbet i barnehage i over 20 år. Og jeg ELSKER jobben min…så er det sagt. Altså…jeg elsker barna, jobben med barna, det å være der for barna.

Å herlighet så mange klemmer og mye kjærlighet man får ved å jobbe med barn.

Barna gir meg veldig mye. Men…jeg ser hva stresset og samfunnet nå gjør med disse små, stive skuldre, vanskelig å finne ro osv. Jeg går ikke mer inn på det nå. 


For ca 15 år siden hadde jeg mitt første møte med yoga:  Ashtanga Yoga . En venninne overtalte meg til å melde meg på et yogakurs i ..av alle ting..Ashtanga Yoga. Hva i all verden er yoga? Jeg visste definitivt ikke hva jeg gikk til da vi møtte opp til første time. Og etter timen? Jeg nesten krøp ned trappa og ut i bilen. Jeg var SÅ sliten. Men, jeg fortsatte å gå på timene, og jeg elsket yogaen mer og mer. Sakte men sikkert  ble jeg  mykere, sterkere, balansen min ble utfordret, jeg pustet og peste og lærte øvelsene i fast rekkefølge ( som er det som kjennetegner nettopp Ashtanga Yoga) 


Etter hvert  oppdaget jeg at det fantes andre former for yoga. Bl.a. Rolig Yoga, Mediyoga, flytyoga, viryayoga, kundaliniyoga, yinyoga  osv. 
Og jeg møtte Marit Stinessen som da startet opp Yamyoga (yogastudio) her i Ålesund. Hun underviste også i barneyoga.


Så gøy! Hva med å leie inn Marit til barnehagen min til å holde et yogakurs for barna der? Baktanken min var at jeg kunne se hvordan hun gjør det , og lære av Marit. Jeg hadde allerede prøvd å ha yoga i barnegruppe, men …det er faktisk en viss forskjell på hvordan man gjør voksenyoga og barneyoga. Jeg spurte styrer og hun ringte og avtalte med Marit. Det var kjempegøye timer med mye lek og latter . Og jeg begynte å forstå litt mer hvordan man gjør det. Takk til Marit.


Senere meldte jeg meg på diverse utdanninger og kurs i hvordan gi yoga til barn.  Jeg ble etter hvert certifisert barneyogalærer gjennom Oslo Yoga. 
Jeg fikk lov å låne barnehagen jeg jobber i , for å holde barneyogatimer der. Ca en dag annenhver uke kom det barn mellom 3 og 8 år for å være med på yogaeventyr. Så gøy . Dette varte en god stund. 
Men så kom coronaen ! Sukk !


Men nå er jeg i gang igjen, og mitt ønske er at flest mulig barn skal få muligheten  til å prøve yoga.

Om instruktøren

bottom of page